Знаем, че HR мениджърите търсят най-различни качества е кандидатите за работа

...
Знаем, че HR мениджърите търсят най-различни качества е кандидатите за работа
Коментари Харесай

16 ценни качества, нужни за да получите желаната работа

Знаем, че HR мениджърите търсят най-различни качества е кандидатите за работа в другите компании.

Желаните личностни характерности се дефинират от поста, за който хората аплайват, компанията и промишлеността, в която работят, или просто от персоналните желания на наемащия екип.

Има някои качества обаче, които са съвсем универсално ценени и харесвани. Кои са те?

„ За мениджърите не е мъчно да намерят претенденти с задоволително положителни механически умения, или най-малкото с потенциала да ги придобият. Човек, обаче, не може да бъде теоретичен на почтеност и уместност “, разяснява Лин Тейлър, създател на издадената в Щатите книга  " Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job ". 

За да впечатлите мениджърите, които дават отговор за наемането на нови чиновници, би трябвало да покажете, че притежавате по-голямата част от следните личностни характерности:

Честност, уместност, надеждност.

„ Това са трите крайъгълни камъка на положителния темперамент “, твърди Тейлър.

„ Може да кажете, че притежавате тези качества, само че вашето държание и държане по време на диалога, ще бъде надалеч по-показателно “, прибавя тя.

Ентусиазъм.

Ако не сте разчувствани от идното изявление за работа в дадена компания, по какъв начин бихте могли да изпитате същинска мотивация, откакто получите работата?

 „ Най-добрите хора, които съм назначавала, постоянно са били енергични и положителни на изявлението за работа “, споделя Тейлър.

Емоционална просветеност.

Знаете ли по какъв начин да успокоите човек и да бъдете глас на разсъдъка? Добри ли сте в разбирането на човешката природа и успявате ли да изкарвате на яве най-хубавото от останалите? Ставате ли пасивно-агресивни, в случай че изявлението за работа не върви добре?

„ Емоционалната просветеност не е нещо, което може да се научи в учебно заведение. Тя, обаче, е извънредно скъпо качество в съвременния бизнес свят. Способността да навигирате в море от трудности и да държите обстановката под контрол може да бъде доста безапелационен плюс във ваша изгода “, твърди Тейлър.

Уважение.

Шансът за триумф на неуважително държащите се кандидати е извънредно дребен. Липсата на почитание може да се изрази даже под формата на нещо малко и видимо нищожно, като гледане на часовник или телефон, само че резултатът от нея би бил все по този начин отрицателен.

„ Понякога, в желанието си да впечатли работодателите, претендентът прекалява със своята самонадеяност. Държи се като че ли мениджърите би трябвало да са признателни, че той е избрал тъкмо тях, или че в случай че го наемат ще ударят джакпота “, отбелязва още Тейлър.

Всеки желае да види най-малко някаква първи проблясък на покорност, с цел да не се опасява, че индивидът насреща постоянно ще опонира и че ще подлага решенията под въпрос.

„ Не забравяйте думите „ благодаря “ и „ апелирам “. Не сядайте, преди да ви поканят, и фокусирайте цялото си внимание върху актуалната среща “, поучава тя.

Страст.

Имате ли нужните интерес и мотивация, или просто продължавате по инерция? Работодателите желаят да знаят, че вие обичате работата си и сектора, в който сте се осъществили. Те желаят да знаят, че ви е грижа за крайните резултати и триумфите на компанията. 

„ Покажете им, че следвате тази промишленост от близко и че непрекъснато давате всичко от себе си, с цел да допринесете за нейното развиване “, предлага Тейлър.

Продължава на страница 2, 3 и 4.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР